WPML, WordPress and PHP 8

 In Algemeen

Op 7 december is WPML 4.4.7 uitgebracht, deze versie richt zich op compatibiliteit met de hoofdversie van WordPress 5.6 en biedt ondersteuning voor PHP 8.

WordPress 5.6 wordt op 8 december uitgebracht en zal verschillende updates bevatten, waaronder:

  • Ondersteuning voor PHP 8
  • Updates voor de nieuwste jQuery-scripts
  • Nieuw standaardthema, Twenty Twenty-One
  • Block Editor (Gutenberg) update naar de nieuwste versie met nieuwe functies
  • Automatische updates voor belangrijke WordPress-kernreleases

PHP 8: nieuwe functies, prestatieverbeteringen en ingrijpende wijzigingen

De belangrijkste functie van WordPress 5.6 is ondersteuning voor PHP 8. PHP 8 is een hoofdversie met nieuwe functies en prestatieverbeteringen.

Enkele belangrijke nieuwe features zijn:

  • JIT-compiler – Hoewel er naar verluidt drastische prestatieverbeteringen zijn doorgevoerd, valt nog te bezien wat de daadwerkelijke prestatievoordelen voor WordPress zullen zijn.
  • Unietypes – hiermee kunt u meer dan één type specificeren waar een van beide kan worden gebruikt. U kunt deze typen nu gebruiken in functiehandtekeningen in plaats van ze toe te voegen aan phpdoc-annotaties.
  • Attributen v2 – attributen, of annotaties, waarmee metadata aan klassen kunnen worden toegevoegd zonder dat docblocks nodig zijn. Dit maakt het gemakkelijker om metadata te lezen en uw code eenvoudig te houden.

Zie de PHP 8.0 RFC’s voor een volledige lijst met functies.

Belangrijke veranderingen in PHP 8

PHP 8 bevat ook enkele onvermijdelijke veranderingen.

Deze belangrijke wijzigingen zijn van invloed op elke plug-in en elk thema. Het is belangrijk om alle beschikbare updates te installeren en deze releases te testen op een ontwikkelsite. Het zal je helpen problemen te voorkomen wanneer je update naar WordPress 5.6.

Updaten naar WPML 4.4.7

WordPress 5.6 is nu beschikbaar. We raden u ten zeerste aan om WPML 4.4.7 en WordPress 5.6 op een ontwikkelsite te proberen om mogelijke problemen met andere plug-ins of thema’s op te lossen.

We hebben de release direct beschikbaar gemaakt voor klanten. Als u de beschikbare update niet ziet, gaat u naar de pagina Plug-ins → Nieuwe toevoegen, klikt u op het tabblad Commercieel en vervolgens op de knop Controleren op updates.

U kunt de plug-ins ook handmatig downloaden vanaf de downloadpagina van uw WPML-account.

Recent Posts
Wordpress voor bedrijven