WordPress voor bedrijven, de 3 grote voordelen

 In Algemeen, Wordpress

Wat zijn de voordelen van WordPress voor bedrijven, boven alle andere content management systemen? Er is keuze genoeg, naast de grotere namen zoals Joomla, Drupal en Magento zijn er op kleinere schaal ook andere systemen die aan de deur kloppen. Hoe kun je in dit oerwoud van systemen nu een wel overwogen keuze maken? Een nieuwe website creëren vereist veel tijd en energie. Deze inspanningen wil je toch niet opnieuw doen door de keuze voor een verkeerd CMS?

Als je als bedrijf nadenkt over het opzetten of vernieuwen van een website, komt er in het ontwerptraject een moment dat je moet nadenken over de vraag “welk CMS systeem is geschikt voor onze website?“. We gaan er van uit dat er al een aantal stappen in het webdesign proces zijn doorlopen. Zo is er al nagedacht over het doel van de website en de doelgroep die je wilt bereiken. De wire-frames zijn goedgekeurd en in het ontwerp is rekening gehouden met zowel de user experience (UX) als het usuability design. De tijd voor productie is nu aangebroken maar in welk systeem gaat dit uitgevoerd worden?

De keuze voor het juiste CMS is een flink onderschat punt in het totale webdesign proces.

We zijn aangekomen in een productiefase waarin zich een cruciaal beslissingsmoment schuil houdt.  In deze fase dient de opdrachtgever geïnformeerd te worden over de mogelijkheden en knelpunten die er voor de organisatie zijn, elk met zijn voor- en nadelen.

1. Continuïteit

Misschien gelijk wel het belangrijkste voordeel van WordPress voor bedrijven is continuïteit. WordPress bestaat al sinds 2004 en is vanaf de geboorte alleen maar gegroeid in populariteit. Er zijn mogelijkheden in overvloed en een professionaliseringsslag is gemaakt. Op het moment van schrijven tikt het marktaandeel van WordPress tegen de 30% aan van alle gebruikte systemen. Volgens onderzoek van w3techs.com was dit in 2013 20% en in 2015 al 25%. De kans dat WordPress over 5 jaar nog steeds een prominente rol speelt in de wereld van het webdesign, is daarom zeer aannemelijk. Dit gegeven van continuïteit is zeer belangrijk voor het toekomstperspectief van professionele bedrijfswebsites. Hierdoor ben je verzekerd van software updates, support en alle nieuwe internet ontwikkelingen. De voordelen hiervan zijn legio en spreken voor zich. Je zorgt ervoor dat  jouw website in de kopgroep van de race zit en er niet achteraan hobbelt. Het is heerlijk om complimenten over de website in ontvangst te nemen ipv dat er steeds excuses gemaakt moet worden, en die kennen we genoeg.

groot marktaandeel wordpress

2. Vrijheid

Het kan voorkomen dat je door omstandigheden afscheid moet nemen van het webbureau welke verantwoordelijk was voor de website. Het bureau kan failliet zijn gegaan of de samenwerking is niet meer zoals hij was. Indien je hebt gekozen voor een website in WordPress dan zijn er veel andere webbureau’s die deze expertise in huis hebben om de betreffende website in beheer over te nemen. Je kan zo als bedrijf gaan en staan waar je wilt. Een webbureau kan niet handelen vanuit een monopoly positie, iets wat wel zo prettig is als afnemer.

3. Kosten

Afgezien van het feit dat WordPress een gratis open-source systeem is, is er ook een andere belangrijke kostenbesparende factor. Een factor die een systeem als Magento duidelijk niet heeft. Zonder al te technisch te worden over de wereld van de “coding” zijn er grote verschillen in de programmeer opbouw van een CMS.
Het WordPress CMS is zodanig opgebouwd dat het laagdrempelig is voor programmeurs om hierin te ontwikkelen. Er wordt dus niet alleen veel ontwikkeld in WordPress maar ook vooral snel. Voor elke toepassing is wel een module of plugin beschikbaar, welke in relatief korte tijd tot stand zijn gekomen. Wil je als bedrijf dus maatwerk laten ontwikkelen voor je website, dan zal dit naar alle waarschijnlijkheid beduidend goedkoper zijn dan in een ander systeem. Daarnaast is er natuurlijk door het grote aanbod van programmeurs ook een veel grotere marktwerking wat van invloed kan zijn op het uurtarief.

Tot slot

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Bovenstaande voordelen zijn vooral vanuit het oogpunt van de grotere bedrijven bekeken. Hier gelden nu eenmaal andere wetten en regels dan voor eenmanszaken geldt. Dit betreft vooral het punt continuïteit, de andere 2 punten zullen zeker ook de ZZP-er tot de verbeelding spreken. Iedereen wil tenslotte kosten besparen en niemand wil noodgedwongen overstappen naar een ander systeem met alle gevolgen van dien.

Jeoffrey VeenstraMeer weten over wat WordPress voor je bedrijf kan betekenen? Neem direct contact op.

 

Op zoek naar een betrouwbare hosting provider?

Domeinnaam Argeweb

Recommended Posts
Google logowpml 4.7.7. wordpress 5.6 php 8